Logga in:

Fortsättningskurs i havskajak

Grundkursen bygger vidare från innehållet i Introduktionskurs havskajak och Självräddning havskajak.

Redan när du anmäler dig till kursen får du en länk till vår introduktionsfilm som innehåller det mesta av kursens teori. Se gärna filmen mer än en gång innan kursdagen. I filmen finns även ett par uppgifter att lösa. Allt detta gör att vi på själva kursdagen kan gå mer direkt på de praktiska övningarna.

Under kursdagen kommer vi bland annat att genomföra ett par säkerhetsövningar som är lite mer utmanande. Klarar du dessa kvalificerar du dig till kursintyg.

Vi använder marknadens bästa utrustning och kursinnehållet är noga matchat mot internationella normer. Våra instruktörer är alla hängivna paddlare med solid instruktörsutbilning för att ge dig en så rolig och lärorik kursdag som möjligt.

Kursen kostar 2495.- och är 7 timmar under en heldag.

Var tog grundkursen vägen?

Kursprogrammet är omarbetat inför 2021. Denna kurs är fortsättningen på det som var grundkurs fram till 2020. Videomaterialet är samma men den praktiska delen av kursen är på nästa nivå.

Har du gått grundkursen tidigare och har en fungerande självräddning så är detta kursen för dig. Är du osäker på din självräddning så behöver du gå Självräddning havskajak först, alternativt träna själv så att du vet att självräddningen fungerar.

Fortsättningskurs i havskajak

För närvarande finns inga upplagda aktiviteter i denna kategori. Föreslå gärna ett datum som passar dig på info@escapeoutdoors.se så är chansen god att vi väljer just den dagen när vi lägger ut tillfällen.

Minsta antal deltagare för denna kurs är av praktiska skäl tre. Om det nära kursstart endast är du eller en till som är anmälda kommer vi att erbjuda dig andra tillfällen. Om inget av dessa passar dig får du kursavgiften i retur. Övriga bokningsregler finns på sidan där du bokar din kurs.

Mer om kursdagen

Eftersom kursen förutsätter att du har en fungerande självräddning börjar vi dagen med att alla deltagare kapsejsar och klättrar upp i sin kajak igen. Det blir en bra och flygande start på kursdagen tycker vi.

Beroende på väder paddlar vi antingen ut direkt från vår brygga i Önnered eller så lastar vi kajakerna på vår trailer och kör till en plats med mer intressanta förhållanden. Detta för att din kursdag skall bli så givande som möjligt.

Exempel på innehåll från kursdagen:

  • Styrtag och manövrering för att kontrollera riktning och position
  • Teknik för effektiv och ergonomisk framåtpaddling
  • Grundläggande teknik för att undvika kapsejsning
  • Egenräddning och kamraträddning
  • Enkel navigation, vädrets inverkan och kommunikation
  • Bogsering.

Kursintyg

Vi har valt att inte ge något diplom för närvaro på våra kurser. På fortsättningskursen får du däremot ett stiligt diplom om du klarar de lite mer utmanande säkerhetsövningarna som ingår på den kursens nivå.

Efter kursen

Efter kursen har du en bra bild av dina möjligheter och begränsningar när det gäller var och hur du kan paddla själv och på vilka sätt du kan vara med och bidra till och använda säkerheten i en grupp.

Klarar du kursintyg och är medlem i vår club följer du dessutom med gratis på alla våra guidade turer då vi anser att du är en resurs för oss och gruppen. När det gäller kajakhyra för turerna gäller olika regler för olika medlemskap. Läs mer om detta på club-sidan.

Har du tillräcklig styrka och flexibilitet för att kajakpaddling skall bli kul för dig?

Eftersom grundkursen kräver att du paddlat innan känner du säkert redan till att det krävs en viss grundfysik för att upplevelsen skall bli behaglig och rolig. Här kommer våra tankar om detta.

Du behöver absolut inte vara vältränad men viss styrka och flexibilitet är nödvändig för en positiv upplevelse.

På filmen nedan ser du Johan göra ett par enkla "övningar". Titta på filmen och prova själv. Om du klarar dessa övningar så tror vi att din core-styrka och flexibilitet räcker för en positiv upplevelse på grundkursen.

Har du frågor?

Skicka gärna ett meddelande till oss på info@escapeoutdoors.se.

Vad tycker våra kunder?

Tre mycket kompetenta instruktörer (Stefan, Emelie och Hans), ett väldigt bra upplägg och bra övningar. Kamraträddning och även soloräddning gör att jag nu känner mig tillräckligt säker för att kunna åka ut med någon och fortsätta öva på både paddling och räddning. Rekommenderas starkt till dig som är total nybörjare men även dig som paddlat lite och vill känna dig säkrare om olyckan skulle vara framme.

Är jättenöjd med paddlingskursen och kommer säkert gå fortsättningen så småningom. Mats var en jättebra ledare och väldigt lugn och pedagogisk. Så grymt roligt att fajtas med vågorna och lära sig hantera kajaken på ett ännu bättre sätt, trilla i vattnet och hjälpa varandra att tömma kajak och komma i den igen. Många tips och bra känsla gav det. Tack för det!! Kan varmt rekommendera denna grundkurs i Kajaking.

Riktigt rolig & nyttig kurs! Instruktören gick lugnt och sakligt igenom alla grunder, teori och praktiskt, och var öppen för frågor. Vädret för ändamålet "perfekt", regn och 6-8 m/s vind. Blev riktigt taggad - tack så mycket för en bra kurs!

Kursens innehåll och svårighetsgrad motsvarar eller överstiger:

  • EPP nivå grön
  • British Canoeing 2 Star
  • British Canoeing Discover Award
  • ISKGA fundamentals 1
Bilingual courses

Var hålls aktiviteten?

Vi utgår från vårt center på Önnereds brygga utanför Göteborg.

Information om hur du bäst hittar till oss:

Bilingual courses

Vem leder kursen?

Våra glada och trevliga kursledare har förutom vår interna utbildning även alla certifierade genom BC, ISKGA eller motsvarande.

Vår instruktörsutbildare Johan Wagner är Sveriges kanske mest meriterade utbildare inom havskajakpaddling.

Hela vår kursverksamhet är grundad i ett levande intresse och glädje över att lära ut havskajakpaddling.

Kursspråk

Våra kurser hålls på svenska eller engelska beroende på vilka deltagare som är med.

Bilingual courses