Logga in:

Var hålls aktiviteten?

Vi utgår från vårt center på Önnereds brygga utanför Göteborg.

Information om hur du bäst hittar till oss:

Bilingual courses

Vem leder kursen?

Våra glada och trevliga kursledare har förutom vår interna utbildning även alla certifierade genom BC, ISKGA eller motsvarande.

Vår kursverksamhet är grundad i ett levande intresse för havspaddling och coaching.

Kursspråk

Våra kurser hålls på svenska eller engelska beroende på vilka deltagare som är med.

Bilingual courses

Kursens innehåll och svårighetsgrad motsvarar eller överstiger:

 • EPP nivå grön
 • Brittish Canoeing 2 Star (förutom kanotdelen)
 • ISKGA fundamentals 1

Vad tycker våra kunder?

Tre mycket kompetenta instruktörer (Stefan, Emelie och Hans), ett väldigt bra upplägg och bra övningar. Kamraträddning och även soloräddning gör att jag nu känner mig tillräckligt säker för att kunna åka ut med någon och fortsätta öva på både paddling och räddning. Rekommenderas starkt till dig som är total nybörjare men även dig som paddlat lite och vill känna dig säkrare om olyckan skulle vara framme.

Är jättenöjd med paddlingskursen och kommer säkert gå fortsättningen så småningom. Mats var en jättebra ledare och väldigt lugn och pedagogisk. Så grymt roligt att fajtas med vågorna och lära sig hantera kajaken på ett ännu bättre sätt, trilla i vattnet och hjälpa varandra att tömma kajak och komma i den igen. Många tips och bra känsla gav det. Tack för det!! Kan varmt rekommendera denna grundkurs i Kajaking.

Riktigt rolig & nyttig kurs! Instruktören gick lugnt och sakligt igenom alla grunder, teori och praktiskt, och var öppen för frågor. Vädret för ändamålet "perfekt", regn och 6-8 m/s vind. Blev riktigt taggad - tack så mycket för en bra kurs!

Grundkurs i havskajakpaddling

Grundkurs i havskajakpaddling. Detta är kursen för dig som vill lära dig grunderna i havskajakpaddling med tyngdpunkt på säkerhet och teknik. Under kursen kommer vi att använda toppmoderna havskajaker och hela kursdagen hålls på havet. Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta i kursen men vi kräver att du är simkunnig.

Kursen kostar 1995.- och är 7 timmar under en heldag.

Grundkurs i havskajakpaddling

För närvarande finns inga upplagda aktiviteter i denna kategori. Föreslå gärna ett datum som passar dig på info@escapeoutdoors.se så är chansen god att vi väljer just den dagen när vi lägger ut tillfällen.

Minsta antal deltagare för denna kurs är av praktiska skäl tre. Om det nära kursstart endast är du eller en till som är anmälda kommer vi att erbjuda dig andra tillfällen. Om inget av dessa passar dig får du kursavgiften i retur. Övriga bokningsregler finns på sidan där du bokar din kurs.

Mer om grundkursen

Kursen är en bra start för dig som vill börja paddla havskajak. Under kursdagen kommer du att lära dig många användbara tekniker och vi kommer även att hinna med en lite längre tur på ca 2 timmar för att du direkt skall få möjlighet att använda dina nya kunskaper.

Moment som ingår i kursen:

 • Ergonomi och teknik för hantering av kajaken på land
 • Teknik för effektiv och ergonomisk framåtpaddling
 • Manövrering av kajaken
 • I och urstigning på olika strandtyper
 • Grundläggande teknik för att undvika kapsejsning
 • Egenräddning och kamraträddning
 • Hur du gör en personlig riskbedömning
 • Medvetenhet och förhållningssätt till annan sjötrafik
 • Enkel navigation, vädrets inverkan och kommunikation

Kursintyg

Vi har valt att inte ge något diplom för närvaro på våra kurser. Däremot får du ett stiligt diplom om du klarar alla övningar som ingår på kursens nivå. Diplomet finns tillgängligt online efter kursen och du kan själv printa ut dem eller bara veta om att du har det i digitalt format och säkert förvar hos oss.

Är du i form för att prova paddling hos oss?

Det krävs en viss grundfysik för att upplevelsen skall bli behaglig och rolig. Du behöver absolut inte vara vältränad men en viss core-styrka är nödvändig för en positiv upplevelse.

På filmsnutten nedan ser du Johan göra 3 enkla "övningar". Titta på filmen och prova själv. Om du klarar dessa övningar så tror vi att din core-styrka räcker för en positiv upplevelse. Klarar du dessutom att sätta dig på golvet och komma upp igen utan att använda armarna så är det jättebra.

Har du frågor?

Skicka gärna ett meddelande till oss på info@escapeoutdoors.se.