Logga in:

Uthyrning

HYR UTRUSTNING FÖR DIN KAJAKTUR HOS OSS

Kajakuthyrning på Escape Outdoors i Önnered

Bada, fika, sola, upptäck, beundra, umgås, dejta, övernatta, öva, motionera, vakna, koppla av, grilla – njut…

Kajakuthyrning i Göteborgs södra skärgård

Våra rutiner för att minska smittrisk

Läs mer om våra åtgärder för att minimera smittrisk.

Vår sjösättning ligger vid Önnereds Brygga i Västra Frölunda, på fastlandet men precis i kanten av Göteborgs södra skärgård. Hos oss sjösätter du bekvämt från vår flytbrygga, med utsikt över röda sjöbodar med vita knutar. Väl på vattnet är du i skärgårdens famn och känner inte längre av storstaden, trots att du bara är några minuters bilväg bort. Paddla runt våra närmaste öar och gör strandhugg i vikarna, eller gör en expedition ända ut till havsbandet och beundra horisonten. Varför inte både-och?

Boka här

När är uthyrningen öppen?

Vår onlinebokning är öppen dygnet runt. När du påbörjar din bokning kan du se vilka dagar och tider det finns tillgängliga kajaker. Vi öppnar en dag för bokning när vädret ser lovande ut, när vi har kurser och turer och på begäran av dig som kund. Är din datum inte bokningsbar? Hör av dig till oss så försöker vi hjälpa dig. Vi finns på plats för att hjälpa de som bokat kajak.

Vi erbjuder även Guidade turer och Kurser hela året. Vill du hyra kajak på dagar som vi inte har öppet och även under lågsäsong med riktigt bra priser på kajakhyra mm så rekommenderar vi vår Club.

Våra kajaker:

Havskajak: Kajaker tillverkade i ett glasfiberlaminat. Dessa finns i många modeller. Man behöver vara ganska försiktig med dessa kajaker. I gengälld kommer de att ge dig njutfullt glid genom vattnet. Skädda.

Havskajak(PE): Kajaker tillverkade i Polyetylen. Slagtåligt och bekvämt. Skädda.

Dubbel: Tvåmanskajak i glasfiberlaminat. Superstabil.

Kajakerna är de bästa på marknaden. Bättre utrustning ger bättre upplevelse.

Ett hyrpass är antingen kl 09-17 eller kl 17-21, alternativt hela dagen 09-21.

Hos oss får du fullutrustade, stabila och bekväma havskajaker som passar både nybörjaren och den mer drivne paddlaren.

Så här funkar det hos oss:

Hitta hit

Du kommer enkelt hit med bil. Du kan också enkelt ta buss 94 från Frölunda torg, den tar ungefär 9 minuter, eller cykeln. Hitta

Bilparkering

Parkera bilen nära oss vid restaurangens automat, eller om du är beredd att prommenera en bit, gratis på vissa ställen i villaområdet.

Det här ingår

Kajak, paddel, flytväst, sittbrunnskapell, sjökort.

Omklädning

Omklädningsrum finns i huvudbyggnaden

Uthämtning

För dagspasset sker utlämning 09-10 och för kvällspasset 17-18. Om du behöver hjälp, tips och intstruktioner, var i så fall på plats redan vid hyrpassets början.

Återkomst

Återlämningen för dagspasset är kl 16-17. Kommer du tillbaka tidigare behöver du vänta in personalen som kommer senast kl 16. För kvällspasset är det 20-21 som gäller. När du lämnar tillbaka utrustningen skall den vara ursvampad och ren. Om du behöver spola av kajaken gör du det nere vid bryggan. Utrustningen skall vara tillbaka på sina platser när hyrtiden är slut.

Bra att ha med:

Slanka vattentåliga skor, vatten, solskydd (solkräm, hatt, solglasögon, långärmat…), frukt eller liknande, regnkläder, varm tröja, mobiltelefon, ombyte, vattentät förvaring till bilnyckel, mobiltelefon mm…

Välkommen!

Hyrpriser

DagspassKvällspassFöljande pass*
Havskajak495.-350.-200.-
Havskajak(PE)395.-300.-200.-
Barnkajak150.-100.-100.-
Torrdräkt395.-295.-195.-
Våtdräkt100.-100.-50.-
Kanot550.-400.-300.-

*Med följande pass menas kvällspasset om du bokar dag+kväll.

Boka här

Så här fungerar det när du hämtar din kajak:

De flesta av våra kajaker har skädda - Johan förklarar vad det är det och hur den funkar

Här är en kort film on hur skäddan fungerar. Vill du lära dig mer om hur man manövrerar kajaken så rekommenderar vi våra kurser.

Lättillgänglig natur

Skärgården består av ett trettiotal öar i olika storlekar, fast det känns som många många fler, och mängder av holmar och skär att smyga fram längs och runt. Möjligheterna att gå iland för paus, fika eller härliga bad är bra; på många ställen finns det stränder och det finns mängder med små vikar med grunt vatten intill fantastiska badklippor. Vi tipsar gärna om bra turmål.

En levande skärgård

Flera av öarna är bebodda, med både vanliga hus och fiskelägen, andra är helt obebyggda eller har ett antal fritidshus. Här hittar du också flera olika naturreservat med unik flora och fauna. Tänk dock på att det vissa tider på året finns områden med säl- och fågelskydd då du måste hålla ett visst avstånd till land.

I kanten av södra skärgården

Från Önnereds Brygga är det lätt att paddla genom skärgård hela vägen ut mot de större öarna och det yttre havsbandet, utan att paddla någon lång sträcka över öppet vatten. Vill du ha nära hem så bildar våra närmsta öar en liten "skärgård i skärgården". Kustpaddling längs Näset och Askimsviken söderut är en annan möjlighet. Vi tipsar gära om bra och vackra vägval.

Välkända namn i södra skärgården är till exempel Styrsö, Brännö, Vinga, Vrångö, Kungsö, Tistlarna, Trubaduren, Vargö, Känsö och Köpstadsö (Kössö).

Strax norr om Önnereds Brygga ligger Fiskebäck, Hinsholmen med Hinsholmskilen, Saltholmen och Långedrag. Strax söder om Önnereds Brygga ligger Näset med Ganlet och Smithska udden, och efter Näset kommer Askimsviken och Stora Amundö strax innan Halland tar vid.

  • Göteborgs södra skärgård på Google Maps (nytt fönster)

Välkommen!

Frågor

Bokningsvillkor, tider och priser finns i bokningsformuläret. Har du andra frågor? Kom förbi eller maila oss på info@escapeoutdoors.se

Hos oss hittar du också:

Turer för alla, för företag och för grupper. Instruktion, guide och delad paddelglädje…

Kurser för nybörjare såväl som för paddlare som redan har erfarenhet och kunskap.

Resor – hitta nya paddelvatten utomlands.

Butik för paddlare, och kajaker, med noga utvalt sortiment.

Restaurang Jungman Jansson ligger på andra sidan vägen. Bjud dina vänner till ett bord med havsutsikt!