Logga in:

Escape Outdoors Club

Paddling i Önnered med Escape Outdoors Club

Escape Outdoors kajakcenter med Escape Outdoors Club ligger vid Önnereds Brygga i kanten av Göteborgs södra skärgård.

Ingen kajakuthyrning till allmänheten

Vår kajakuthyrning är inte öppen för allmänheten utan reserverad för medlemmar i vår Club.

Om din kompis är medlem i vår Club så kan hen hyra kajak till dig för ett förmånligt pris och ta dig med på sin tur.

Bli medlem så får du också denna möjlighet för dig och dina vänner.

Planerade klubbturer

Bli en del av vår gemenskap och paddla när det passar dig.

Bli Club-medlem

Vår club består av en blandning av rutinerade paddlare och nybörjare som just gått vår grundkurs. Vissa har egen kajak förvarad i våra lokaler och andra är guld eller silvermedlemmar och lånar och hyr kajaker när de behöver. Oavsett så kan du som medlem ta med vänner ut på havet enkelt och billigt genom att hyra kajaker till dem för din tur. Våra medlemmar organiserar själva turer och utgår då oftast från Önnered eller Bjölahamnen.

Du blir medlem så här: Hör av dig till oss och berättar att du är intresserad av att bli medlem. Vi avtalar då att träffas på plats i Önnered där du får en introduktion av lokaler och ordningsregler. Du betalar en årsavgift och är därefter club-medlem. Medlemskapet ger dig förutom tillgång till vår kajakflotta även bra rabatter på de flesta av våra guidade turer och även på våra kurser.

Du kan välja mellan två medlemskap: Silver eller Guld. Du betalar en årsavgift på 1000.- respektive 2500.- och du kan bli medlem när som helst under året. Medlemskapet gäller 365 dager från det att du betalar avgiften.

Ett paddlingspass är kl 09–17 eller kl 17–08. Varje dag, hela veckan. Du kan förstås paddla bara en del av passet om du vill – och Escape Outdoors Club har öppet dygnet runt.

Kajakerna är brittiska kajaker i toppklass. Flytväst, paddel och sittbrunnskapell ingår i hyran.

Bada, fika, sola, upptäck, beundra, umgås, dejta, sov, öva, motionera, vakna, koppla av, grilla – njut…

För detta får du:

  • Till en låg kostnad kunna hyra och paddla kajaker ur hela vår flotta av exklusiva kajaker.
  • Hyra kajaker till reducerat pris även till dina vänner och ta med dem på tur.
  • Följa med på alla de öppna turer vi anordnar och bara betala kajakhyran
  • Hyra kajaker och kanoter även under höst, vinter och vår.
  • Som Guld-medlem har du förutom ovanstående även möjlighet att boka en kajak till dig själv bland de som inte ännu är uthyrda - utan kostnad!

Som Guld medlem kan du vid hyrtidens start (09 respektive 17) utan kostand boka och använda en kajak bland de kajaker som ännu inte är bokade. Det är mycket ovanligt att det inte finns någon kajak kvar och har inte hänt någon medlem säsongen 2017. Vi kan dock inte garantera att det aldrig kommer att inträffa.

Hyrpriser för medlemmar:

DagspassKvällspassFöljande pass*
Havskajak350.-300.-200.-
Havskajak(PE)350.-300.-200.-
Barnkajak100.-100.-100.-
Dubbelkajak550.-400.-300.-
Torrdräkt249.-195.-195.-
Våtdräkt100.-100.-50.-
Kanot295.-195.-149.-
SUP0.-0.-0.-

Med "Följande pass" menas alla pass som följer direkt efter ett dag eller kvällspass som man också bokat. Dag+kväll blir dag+följande, kväll+dag blir kväll+följande (billigare!)

Vill du veta mer, känna på kajakerna, se dig omkring, eller bli medlem?

Fullständiga avtalsvillkor och regler går vi gärna igenom med dig på plats. Kontakta oss via epost för att avtala ett möte. Du kan för-registrera dig via knappen/länken ovan så går processen ännu enklare när vi ses i Önnered.

Kajakförvaring

Om du äger eller planerar att införskaffa en egen kajak så erbjuder vi kajakförvaring. Vi har kajakförvaring på två platser och för de platser som är i Önnered ingår ett silvermedlemskap utan kostnad.

Hur man sjösätter kajaken från vår flytbrygga.

Paddla i södra skärgården

Vår brygga ligger på fastlandet, precis i kanten av Göteborgs södra skärgård. Du sjösätter enkelt från träramp eller flytbrygga. Redan innan du är på vattnet är du i skärgårdens famn och känner inte längre av storstaden, bara några minuter bort. Vi tipsar gärna om bra turmål. Och du kan förstås ta med kajaken till någon annan vacker plats också.