Logga in:

Escape Outdoors Club

Paddling i Önnered med Escape Outdoors Club

Escape Outdoors kajakcenter med Escape Outdoors Club ligger vid Önnereds Brygga i kanten av Göteborgs södra skärgård.

Paddla våra superfina kajaker när det passar dig.

Kajakbokning för inloggade medlemmar

Vår club består av allt från rutinerade paddlare till nybörjare som just gått introduktionskursen. Vissa har egen kajak förvarad i våra lokaler och andra är guld eller silvermedlemmar och lånar och hyr kajaker när de behöver. Oavsett så kan du som medlem ta med din vänner ut på havet enkelt och billigt genom att hyra kajaker till dem för din tur. Våra medlemmar organiserar själva turer och utgår då oftast från Önnered eller Bjölahamnen.

Arrangerade club turer

Det finns möjlighet för medlemmar att samordna paddlingen med andra medlemmar. Ibland arrangerar även våra instruktörer turer eller träningstillfällen.

Om du är intresserad av att få en påminnelse när vi arrangerar en tur eller annan aktivitet kan du anmäla dig till det speciella nyhetsbrevet för just detta nedan. Du kan av och på-anmäla dig från detta nyhetsbrev när som helst.

Turern är i regel gratis men eventuell kajakhyra ingår inte. Torrdräktspaket inkl skor och handskar finns att hyra på plats för den som vill, alt förboka på hemsidan. Du som är guldmedlem kan använda en guld-bokning om kajak finnns ledig. Du behöver inte vara medlem för att vara med och som medlem kan du så klart ta med en kompis.

Så här blir du medlem

För att få igång ditt medlemskap behöver vi träffas på plats och gå igenom regler och rutiner för det praktiska med kajaker, hemsidan och lokalen. Som medlem har du tillgång till koder för våra lokaler och ett bokningssystem på hemsidan. Som medlem har du också vissa skyldigheter och vi behöver gå igenom allt detta på plats för att du skall kunna använda club som det är tänkt. Genomgången tar ca 20 minuter.

Efter att du varit på genomgången loggar du in på vår hemsida, läser igenom och godkänner reglerna samt betalar årsavgiften. Vi sköter alla betalningar, bokningar och kvitton via funktionaliteten på hemsidan och som medlem kan du enkelt boka och betala kajaker och aktiviteter online.

Efter detta är det bara att boka kajak och paddla!

Om du känner att du vill bli medlem kan du anmäla ditt intresse för detta genom att skicka in en enkel intresseanmälan via knappen nedan. Efter det kontaktar vi dig för att avtala ett tillfälle för introduktion.

Intresseanmälan

Guld eller silvermedlemskap?

När du efter introduktionsträffen bestämmer dig för att bli medlem väljer du mellan två medlemskap: Silver eller Guld. Du betalar en årsavgift på 2000.- respektive 3500.- och du kan bli medlem när som helst under året. Medlemskapet gäller 365 dager från det att du betalar avgiften.

För detta får du:

  • Till en låg kostnad kunna hyra och paddla kajaker ur hela vår flotta av exklusiva kajaker.
  • Hyra kajaker till reducerat pris även till dina vänner och ta med dem på tur.
  • Följa med på alla de öppna turer vi anordnar och bara betala kajakhyran
  • Hyra kajaker och kanoter även under höst, vinter och vår.
  • Som Guld-medlem har du förutom ovanstående även möjlighet att boka en kajak till dig själv bland de som inte ännu är uthyrda - utan kostnad!

Som Guld medlem kan du vid hyrtidens start (07 respektive 17) utan kostand boka och använda en kajak bland de kajaker som ännu inte är bokade. Det är mycket ovanligt att det inte finns någon kajak kvar och händer endast ett par gånger per säsong.

Hyrpriser för medlemmar:

DagspassKvällspassFöljande pass*
Havskajak395.-300.-200.-
Havskajak(PE)350.-250.-200.-
Barnkajak100.-100.-100.-
Dubbelkajak495.-395.-300.-
Torrdräkt295.-195.-195.-
Våtdräkt100.-100.-50.-
Kanot295.-195.-149.-

Med "Följande pass" menas kvällspasset när du även bokat dagspasset.

Hyrpass för medlemmar

För medlemmar finns det två hyrpass att välja mellan: 07-17 och 17-07(nästa morgon). Skall du kvällspaddla så lämnar du tillbaka kajaken när det passar dig men innan 07 nästa morgon.

Clubturer

Som medlem finns en öppen "shoutbox" på hemsidan för samordning av turer. Här publiceras meddelanden som "Jag skall ut på lördag förmiddag. Tänkte mig en 2 timmars tur i lungt tempo. kl 09? Häng gärna på!"

Nyhetsbrev arkiv

Vi distribuerar ett nyhetsbrev till våra medlemmar med jämna mellanrum. Här hittar du de gamla nyhetsbreven

Vill du veta mer, känna på kajakerna, se dig omkring, eller bli medlem?

Fullständiga avtalsvillkor och regler går vi gärna igenom med dig på plats. Kontakta oss via epost för att avtala ett möte. Du kan för-registrera dig via knappen/länken ovan så går processen ännu enklare när vi ses i Önnered.

Kajakförvaring

Om du äger eller planerar att införskaffa en egen kajak så erbjuder vi kajakförvaring. Vi har kajakförvaring på två platser och för de platser som är i Önnered ingår ett silvermedlemskap utan kostnad.

Hur man sjösätter kajaken från vår flytbrygga.

Hur du gör rent kajaken efter användning.

Paddla i södra skärgården

Vår brygga ligger på fastlandet, precis i kanten av Göteborgs södra skärgård. Du sjösätter enkelt från träramp eller flytbrygga. Redan innan du är på vattnet är du i skärgårdens famn och känner inte längre av storstaden, bara några minuter bort. Vi tipsar gärna om bra turmål. Och du kan förstås ta med kajaken till någon annan vacker plats också.

Ingen kajakuthyrning till allmänheten

Vår kajakuthyrning är inte öppen för allmänheten utan reserverad för medlemmar i vår Club.

Om din kompis är medlem i vår Club så kan hen hyra kajak till dig för ett förmånligt pris och ta dig med på sin tur.

Bli medlem så får du också denna möjlighet för dig och dina vänner.