Logga in:
BC 3 Star assessment at Escape Outdoors in Sweden

Assessment - British Canoeing 3 Star Sea

Detta är en separat certifieringsdag som är uppbyggd som en dagstur. Du får under dagen visa alla tekniker som krävs för att erhålla "British Canoeing 3 Star Sea".

Kursen är både till för dig som gått vår fortsättningskurs och för dig som förvärvat dessa kunskaper på annat håll.

Assessment - British Canoeing 3 Star Sea

För närvarande finns inga upplagda aktiviteter i denna kategori. Föreslå gärna ett datum som passar dig på info@escapeoutdoors.se så är chansen god att vi väljer just den dagen när vi lägger ut tillfällen.

Minsta antal deltagare för denna certifiering är av praktiska skäl tre. Om det nära kursstart endast är du eller en till som är anmälda kommer vi att erbjuda dig andra tillfällen. Om inget av dessa passar dig får du avgiften i retur. Övriga bokningsregler finns på sidan där du bokar.

Mer om assessment

Du kommer under dagen att demonstrera dina färdigheter att använda teknikerna från kursdagarna på "Fortsättningskurs havskajak" i en mer utmanande miljö. Vi försöker hitta ca 5 m/s vind och vågor på en dryg meter. Finns inte detta tillgängligt kan andra kombinationer av faktorer kan ge oss liknanade svårighetsgrad. Individuell feedback på kunskaper, teknisk färdighet och förmågan att vara en bra deltagare i en ledarledd grupp kommer att ges. Klarar du detta blir du belönad med "BC 3 star sea". Det tillkommer en kostnad till BC för själva certifikatet om du klarar assessment (14 pund för BC-medlemmar och 30 pund för icke medlemmar av BC).

Egen träning

Efter genomförd Fortsättningskurs havskajak (elle motsvarande) är det viktigt att du praktiserar teknikerna i din paddling. Teknikerna från träningskursen skall bli en naturlig del av din paddling och även fungera i sjögång och vind(se ovan). Hur mycket träning som behövs innan assessment är individuellt och en assessment-dag är ett bra sätt att få ett kvitto på vad du kan och vad du eventuellt behöver träna mer på.

Lite om Sea state.

Titta på filmklippet nedan. Under assessment kommer vi att försöka hitta förhållanden som liknar "Sea State 3"(10 min in i filmen). Detta är förhållanden där man vid något enstaka tillfälle behöver tex ett lågt stöd.

Har du frågor?

Skicka gärna ett meddelande till oss på info@escapeoutdoors.se.

Var hålls aktiviteten?

Vi utgår från vårt center på Önnereds brygga utanför Göteborg.

Information om hur du bäst hittar till oss:

Bilingual courses

Vem leder kursen?

Våra glada och trevliga kursledare har förutom vår interna utbildning även alla certifierade genom BC, ISKGA eller motsvarande.

Vår instruktörsutbildare {0}Johan Wagner{1} är Sveriges kanske mest meriterade utbildare inom havskajakpaddling.

Kursspråk

Våra kurser hålls på svenska eller engelska beroende på vilka deltagare som är med.

Bilingual courses

Kursens innehåll och svårighetsgrad motsvarar eller överstiger:

  • EPP nivå BLÅ
  • British Canoeing 3 Star Sea

Vad tycker våra kunder?

TBA