Logga in:
Kurs i självräddning på Escape Outdoors

Självräddning havskajak

Självräddning är en hjärtesak för oss. När du kan självräddning är du inte längre begränsad till att paddla nära land eller hoppas på att dina kamrater skall kunna hjälpa dig upp efter en kapsejsning.

Kursen riktar sig till dig som vill känna dig självständig och säker i kajaken och bemästra situationen efter en kapsejsning.

Kursen är 4 timmar och kostar 1795.-

Självräddning havskajak

För närvarande finns inga upplagda aktiviteter i denna kategori. Föreslå gärna ett datum som passar dig på info@escapeoutdoors.se så är chansen god att vi väljer just den dagen när vi lägger ut tillfällen.

Minsta antal deltagare för denna kurs är av praktiska skäl tre. Om det nära kursstart endast är du eller en till som är anmälda kommer vi att erbjuda dig andra tillfällen. Om inget av dessa passar dig får du kursavgiften i retur. Övriga bokningsregler finns på sidan där du bokar din kurs.

Mer om kursdagen

Under kursen kommer vi att träna på att komma upp i kajaken efter en kapsejsning. Vi utforskar olika metoder och leker fram en mångsidig och robust färdighet hos dig. Oavsett om du kommer till kursen som nybörjare eller kan komma upp i kajaken redan så tar vi dig till nästa nivå.

Efter kursen

Efter kursen kommer du att vilja fortsätta att träna på självräddning så att den blir en del av din repertoar. Du vet nu har man övar och hur man utmanar sig själv för att fortsätta bli bättre.

Har du tillräcklig styrka och flexibilitet för att kajakpaddling skall bli kul för dig?

Det krävs en viss grundfysik för att upplevelsen skall bli behaglig och rolig. Du behöver absolut inte vara vältränad men viss styrka och flexibilitet är nödvändig för en positiv upplevelse.

På filmen nedan ser du Johan göra ett par enkla "övningar". Titta på filmen och prova själv. Om du klarar dessa övningar så tror vi att du kommer att få en positiv upplevelse av kursen. Om övningarna är svåra eller omöjliga så är risken stor att du också kommer att tycka att kajakpaddling är jobbigt och svårt.

Har du frågor?

Skicka gärna ett meddelande till oss på info@escapeoutdoors.se.

Vad tycker våra kunder?

Tre mycket kompetenta instruktörer (Stefan, Emelie och Hans), ett väldigt bra upplägg och bra övningar. Kamraträddning och även soloräddning gör att jag nu känner mig tillräckligt säker för att kunna åka ut med någon och fortsätta öva på både paddling och räddning. Rekommenderas starkt till dig som är total nybörjare men även dig som paddlat lite och vill känna dig säkrare om olyckan skulle vara framme.

Är jättenöjd med paddlingskursen och kommer säkert gå fortsättningen så småningom. Mats var en jättebra ledare och väldigt lugn och pedagogisk. Så grymt roligt att fajtas med vågorna och lära sig hantera kajaken på ett ännu bättre sätt, trilla i vattnet och hjälpa varandra att tömma kajak och komma i den igen. Många tips och bra känsla gav det. Tack för det!! Kan varmt rekommendera denna grundkurs i Kajaking.

Riktigt rolig & nyttig kurs! Instruktören gick lugnt och sakligt igenom alla grunder, teori och praktiskt, och var öppen för frågor. Vädret för ändamålet "perfekt", regn och 6-8 m/s vind. Blev riktigt taggad - tack så mycket för en bra kurs!

Kursens innehåll och svårighetsgrad motsvarar eller överstiger:

  • EPP nivå gul
  • British Canoeing Discover Award
Bilingual courses

Var hålls aktiviteten?

Vi utgår från vårt center på Önnereds brygga utanför Göteborg.

Information om hur du bäst hittar till oss:

Bilingual courses

Vem leder kursen?

Våra glada och trevliga kursledare har förutom vår interna utbildning även alla certifierade genom BC, ISKGA eller motsvarande.

Vår instruktörsutbildare Johan Wagner är Sveriges kanske mest meriterade utbildare inom havskajakpaddling.

Hela vår kursverksamhet är grundad i ett levande intresse och glädje över att lära ut havskajakpaddling.

Kursspråk

Våra kurser hålls på svenska eller engelska beroende på vilka deltagare som är med.

Bilingual courses