Logga in:
Guest coach courses at Escape Outdoors

Incidenthantering och First aid för kommersiella guider (20 timmar). 25+26 november med Peter Palmér och Johan Wagner

Incidenthantering

Kursens innehåll och mål

Du får lära dig vad som förväntas av dig som leder betalande kunder så att du kan agera korrekt hela vägen från incident till eventuella efterspel. I rollen som guide behöver du hantera situationen så att kunderna både är säkra och känner sig omhändertagna. Du skall efteråt veta att du även gjort det som förväntades av dig av arbetsgivare och inblandade myndigheter. Vi går igenom de senaste inom HLR, larmning, standardiserat förfarande, överlämning till räddningstjänst, dokumentation, kontakt med media

Incidenthantering

Kursen överlappar inte ISKGA incident management som huvudsakligen fokuserar på det praktiska handhavandet på och nära vattnet. Denna kurs kompletterar alltså ISKGA incident management. Escape Outdoors kräver båda dessa kurser för att få jobba som guide hos oss.

Incidenthantering

Incidentövning

Under eftermiddagen kursens andra dag kommer vi att göra en incidentövning som utspelar sig delvis på vattnet. Detta kommer att vara en samövning med räddningstjänsten. Tag med varma kläder och utrustning för kortare turer både på land och i kajak. Kursen kommer att hållas i Åsa söder om Göteborg.

Kursledare:

Peter Palmér är en av grundarna till certifieringen Outdoorledare, ledarutbildning för svenskt friluftsliv. Peter är även sjukvårdsutbildare och har stor erfarenhet att hantera olyckor och skador i komplicerade miljöer

Johan Wagner är en av sveriges mest erfarna kajakcoacher och har lång erfarenhet av att driva kommersiell verksamhet inom friluftsliv.

Kursdagar:

25 november kl 08-21 + 26 november 09-17

Plats:

Ölmanäs nära Åsa 45 km söder om Göteborg.

Boende:

Behöver du boende rekommenderar vi Åsa Jutegård som ligger mitt i vårt övningsområde. Boking via booking.com

Pris:

3595.-

Gästcoach

För närvarande finns inga upplagda aktiviteter i denna kategori. Föreslå gärna ett datum som passar dig på info@escapeoutdoors.se så är chansen god att vi väljer just den dagen när vi lägger ut tillfällen.