Logga in:

Om du vill lära dig att leda andra paddlare i mer avancerade förhållanden är detta nivån för dig.

Kursens innehåll och svårighetsgrad motsvarar eller överstiger:

  • EPP nivå BLÅ
  • British Canoeing 3 Star Sea
  • ISKGA fundamentals 2
British Canoeing Personal Performance Award Logo

British Canoeing Sea Kayak Award

Sea Kayak Award är en officiell utmärkelse som visar att du nått en viss nivå inom havskajakpaddling.

Detta är utmärkelsen som fram till 2018 hette British Canoeing 3 Star Sea.

När du tycker att du är redo för Sea Kayak Award så planerar vi in en heldag för detta. Vi samordnar detta med någon av våra turer som inkluderar paddling utomskärs. När vi har sett tillräckligt mycket av dig för att kunna avgöra din kompetens åker du hem med bärgat British Canoeing Sea Kayak Award.

Vad innebär Sea Kayak Award?

Målet med Sea Kayak Award är att du skall kunna agera som en kompetent del av en grupp i förhållanden upp till Sea State 3. Detta innebär att du fortfarande skall kunna rolla, rädda, bogsera och navigera trots att det är sjögång. Du skall med andra ord kunna utföra momenten i sitt sammanhang där de behövs.

Titta på filmklippet nedan. Du behöver vara bekväm i det som heter "Sea State 3"(se 10 min in i filmen). Våghöjden är ca 1,2m. På denna nivå vill vi även hitta förhållanden där man vid något enstaka tillfälle behöver tex ett lågt stöd.

Varför sikta mot att ta Sea Kayak Award?

Med relevanta färdigheter blir du en stark del av en grupp och du kan vara med och bidra på en grupptur som är lite mer krävande. En grupp med paddlare som har kunskap och färdigheter att lösa uppgifter tillsammans har möjlighet att uppleva exponerade, vackra och utmanande paddelvatten och samtidigt minimera de onödiga riskerna. Känslan över att vara ett bra "team" där alla har möjlighet att bidra är fantastisk. Se filmklippet nedan för exempel på en fin tur vi gjort nyligen med en grupp som jobbar med sin BC 3 star.

Läs mer

Anmälan

Om du vill anmäla ditt intresse för att ta Sea Kayak Award eller har frågor, kontakta oss på info@escapeoutdoors.se.