Logga in:

Våra kurser och instruktörer är erkända av British Canoeing, något som borgar för kvalité.

BC - British Canoeing

British Canoeing grundades 1936 för att England skulle få fram ett bra lag till OS i Berlin. Sedan dess har British Canoeing jobbat hårt för att höja nivån på både utövare och instruktörer/coacher inom både tävlings och rekreationspaddling.

British Canoeing har bredden, erfarenheten och kunskapen. Vi har i många år själva utbildat oss inom BC och från och med nu har även våra kunder tillgång till utbudet. British Canoeing är ett internationellt system. Väljer du en British Canoeing-kurs hos oss så vet du att kvalitén är säkrad och att både din kunskap och ditt certifikat även duger utomlands.

Vill du lära dig paddla kajak eller kanot från grunden så är "2 Star" den rätta nivån att börja på. Här får du en gedigen genomgång av grunderna i säkerhet och teknik. Förbered dig för den kursen genom att själv eller med vänner paddla en dag i kajak eller kanot. Vi erbjuder Tur med Guide som lämpar sig väl för denna förberedelse.

Önskar du att lära dig mera finns det oändliga möjligheter för detta inom BC. Systemet med stjärnor "Stars" går upp till "3 Star". Därefter tar ledarskapsnivåerna vid med "Sea Kayak Leader" och "Advanced Sea Kayak Leader".

Bli paddlings-coach

Inom British Canoeing finns en mycket bra utbildning till paddlingscoach. Du behöver själv först ha 2 Star(det räcker inte med 3,4, eller 5 star!) och även FSRT. Efter detta är du klar för första coachkursen Paddlesport instructor som är 4 dagar. På denna kurs lär du dig grundläggande metoder för att kunna leverera säker och rolig undervisning.

Nästa steg är British Canoeing Coach Award som även den består av 4 kursdagar. Efter träningen behöver du en period av praktik och sedan är du klar för Assessment som är en dag. När du är klar med din Coach Award kan du självständigt agera coach för både träning och assessment av British Canoeing 2 Star.

Vi besvarar gärna dina frågor gällande utbildning till kajak-coach genom British Canoeing.

Välkommen!