Logga in:
Kayak sailing at Escape Outdoors

Padddlesailing

Paddlesailing är att med hjälp av ett segel få hjälp med framdriften av kajaken. Man sitter alltså inte i kajaken och “bara seglar” utan paddlar även aktivt framåt. Med hjälp av seglet får du en extra skjuts som redan i lätta vindar är ca en knop. Detta ger en helt ny känsla.

Med Paddlesailing blir vinden din vän istället för ett problem. Paddlesailing är allt från att komma fram lite mer utvilad till att lättare kunna fånga snabba vågor i medsjö. Oavsett hur du använder detta verktyg är det både roligt och användbart.

På denna kurs i kommer du att lära dig grunderna i hur Paddlesailing fungerar.

  • Riggning och trim
  • Kurshållning och balans
  • Gippa och slå
  • Kryssa / ta höjd mot vinden

Vi använder oss av marknadens absolut bästa utrustning: Kajaker från SKUK och Rockpool samt segel från svenska PaddleSailing. Allt för att du skall lära dig snabbt och gilla detta lika mycket som oss...

Padddlesailing

För närvarande finns inga upplagda aktiviteter i denna kategori. Föreslå gärna ett datum som passar dig på info@escapeoutdoors.se så är chansen god att vi väljer just den dagen när vi lägger ut tillfällen.

Minsta antal deltagare för denna kurs är av praktiska skäl tre. Om det nära kursstart endast är du eller en till som är anmälda kommer vi att erbjuda dig andra tillfällen. Om inget av dessa passar dig får du kursavgiften i retur. Övriga bokningsregler finns på sidan där du bokar din kurs.

Har du frågor?

Skicka gärna ett meddelande till oss på info@escapeoutdoors.se.

Var hålls aktiviteten?

Vi utgår från vårt center på Önnereds brygga utanför Göteborg.

Information om hur du bäst hittar till oss:

Karta för att lättare kunna hitta till Escape

Vem leder kursen?

Våra glada och trevliga kursledare har förutom vår interna utbildning även alla certifierade genom BC, ISKGA eller motsvarande.

Vår instruktörsutbildare Johan Wagner är Sveriges kanske mest meriterade utbildare inom havskajakpaddling.

Kursspråk

Våra kurser hålls på svenska eller engelska beroende på vilka deltagare som är med.

Bilingual courses