Logga in:

Rollträning är roligt och utmanande.

Eskimåsvängskurs i bassäng

Eskimåsväng eller "roll" kallas tekniken att ta sig tillbaka till upprätt position efter en kapsejsning i kajak. På vår kurs lär du dig tekniken från grunden på ett sätt som gör att du på ett bra sätt kan fortsätta träna och utvecklas vidare efter kursen.

Vi har undervisat många hundra elever under mer än 15 år och har utveckat en systemstisk metod som gör att alla har möjlighet att lära sig rolla. Vi kan inte garantera att du kan rolla efter kursens 7 timmar men vi garanterar att du lär dig så mycket som möjligt under kursen och att du kommar att tycka att detta är jättekul. Många elever går kursen mer än en gång.

Eskimåsvängskurs i bassäng

För närvarande finns inga upplagda aktiviteter i denna kategori. Föreslå gärna ett datum som passar dig på info@escapeoutdoors.se så är chansen god att vi väljer just den dagen när vi lägger ut tillfällen.

»Grundkursen är för dig som inte har någon "roll" men vill få en«

Mer om kursen

Har du nyss börjat paddla, bara funderar på det, eller redan paddlat i många år? Det är ingen skillnad när det kommer till att lära sig rolla. I vår grundkurs får du möjlighet att lära dig en fungarande roll från grunden.

Exempel på moment som vi går igenom under grundkursen:

  • Vattenvana
  • Sculling
  • Standardroll
  • Re-entry med roll
  • Balance Brace
  • Högt och lågt stöd
  • mm

Vi använder oss av flertalet unika, inovativa och effektiva metoder och hjälpmedel för att snabba på framgången hos eleverna.

Paddlesailing in Sweden

Övningarna sker i huvudsak i par med en annan kursdeltagare och präglas av praktisk träning med tydligt fokus. Vi utnyttjar timmarna i bassängen maximalt, övningarna är varierade och du får använda flera olika kajakmodeller.

Tillsammans med din träningskamrat och våra kunniga och trevliga instruktörer lär du dig alla delar i en lyckad roll och att sätta ihop dem på ett tillförlitligt sätt och de flesta av deltagarna klarar sina första rollar redan under grundkursen.

Efter kursen har du kunskaper om hur du kan gå tillväga för att på egen hand fortsätta att utveckla dina färdigheter på (och i) havet och att njuta mer av paddlingen.

Vi har all utrustning inklusive våtdräkt. Du behöver bara badkläder och handduk. Vi har näsklämma till försäljning på plats (100.-) om det skulle visa sig att du har ont av klorvattnet.

Paddlesailing in Sweden

Vill du ge bort kursen som ett presentkort?

Du kan ge bort en kurs med våra presentkort.

Har du frågor?

Skicka gärna ett meddelande till oss på info@escapeoutdoors.se

Kundutlåtande:

Upplägget var väl genomtänkt och det märks att ni tycker om det ni håller på med. Det är smittsamt när man ser någon ha den entusiasmen att dels utöva momenten själv men sedan viljan att dela med sig till andra. Ni är duktiga pedagoger, ödmjuka, roliga, uppmärksama och såg var och en i gruppen utifrån dennes förutsättningar. Blåmärken och en fantastisk träningsvärk i midjan är gratis.Tack för en utvecklande kurs och hoppas ni fortsätter i samma anda."