Logga in:

Rollträning är roligt och utmanande.

Kundutlåtande:

Upplägget var väl genomtänkt och det märks att ni tycker om det ni håller på med. Det är smittsamt när man ser någon ha den entusiasmen att dels utöva momenten själv men sedan viljan att dela med sig till andra. Ni är duktiga pedagoger, ödmjuka, roliga, uppmärksama och såg var och en i gruppen utifrån dennes förutsättningar. Blåmärken och en fantastisk träningsvärk i midjan är gratis.Tack för en utvecklande kurs och hoppas ni fortsätter i samma anda."

Roll/bassäng, grundkurs

Total nybörjare eller mer erfaren? Det spelar ingen roll – vi har övningar som passar alla på dessa kurser. Målet är at lära sig rolla upp kajaken efter en kapsejsning. Vårt roliga och effektiva sätt att lära sig en fungerade roll (eskimåsväng) är mycket omtyckt och ofta kopierad av våra kollegor.

Det finns naturligtvis en säkerhetsaspekt i dessa övningar men det är också fantastiskt roligt, socialt och utvecklande för dig som paddlare.

Roll/bassäng, grundkurs

Aktuella tillfällenBeskrivningPris
Lö 10 feb – Sö 11 febIntensivkurs - eskimåsväng i bassäng1995.-Läs mer / Boka
Lö 24 feb – Sö 25 febIntensivkurs - eskimåsväng i bassäng1995.-Läs mer / Boka
Lö 10 mar – Sö 11 marIntensivkurs - eskimåsväng i bassäng1995.-Läs mer / Boka

Är ni flera som vill deltaga i denna aktivitet men inte kan någon av ovanstående datum? Hör av er via mail så försöker vi lösa det!

Fler datum publiceras efterhand.

»Grundkursen är för dig som inte har någon roll men vill få en«

Mer om kursen

Har du nyss börjat paddla, bara funderar på det, eller redan paddlat i många år? Det är ingen skillnad när det kommer till att lära sig rolla. I vår grundkurs får du möjlighet att lära dig en trygg roll från grunden.

Moment som vi går igenom under grundkursen:

  • Vattenvana
  • Sculling
  • Standardroll
  • Re-entry med roll
  • Balance Brace
  • Högt och lågt stöd
  • mm

Övningarna sker i huvudsak i par med en annan kursdeltagare och präglas av praktisk träning med tydligt fokus. Vi utnyttjar timmarna i bassängen maximalt, övningarna är varierade och du får använda flera olika kajakmodeller.

Tillsammans med din träningskamrat och våra kunniga och trevliga instruktörer lär du dig alla delar i en lyckad roll och att sätta ihop dem på ett tillförlitligt sätt och de flesta av deltagarna klarar sina första rollar redan under grundkursen.

Efter kursen har du kunskaper om hur du kan gå tillväga för att på egen hand fortsätta att utveckla dina färdigheter på (och i) havet och att njuta mer av paddlingen.

Prova-på eller slipa på din befintliga roll?

Enstaka tillfällen i en pågående kurs kan bokas i mån av plats. Skicka din förfrågan till info@escapeoutdoors.se.

Vill du ge bort ett presentkort?

Du kan ge bort en kurs med våra presentkort.

Har du frågor?

Skicka gärna ett meddelande till oss på info@escapeoutdoors.se.