Logga in:

Om du vill bli tryggare i lite mer avancerade förhållanden är detta nivån för dig.

British Canoeing Sea Kayak Leader training

Detta är kursen för dig som vill lära dig leda andra paddlare på havet upp till Sea State 4.

Detta är också kursen som fram till 2018 hette 4 Star training.

Mycket av träningen inför Sea Kayak Leader Assessment sker inom ramen för den kontinuerliga ledarutbildning som våra guider genomgår.

Vägen till assessment innebär även träningstid på en plats där vi har tillförlitlig tillgång till tidvatten och mer exponerat hav. Denna plats är för oss Anglesey i Wales. Även assessment sker alltid där.

Vad är Sea Kayak Leader?

Målet med Sea Kayak Leader är att du skall kunna leda andra paddlare i förhållanden som är utmanande och roliga för dem och där de kanske inte känner sig bekväma att vara själva.

Titta på filmklippet nedan. Som Sea Kayak Leader behöver du vara bekväm med att leda andra paddlare i "Sea State 3"(se 10 min in i filmen). Våghöjden är ca 1,2m. De personer du då leder och är ansvarig för är tex andra elever som siktar mot Sea Kayak Award eller till och med Coastal Sea Kayak Award.

Varför sikta mot Sea Kayak Leader?

Att leda andra paddlare i mer avancerade förhållanden som är utmanande för dem är en spännande uppgift som kräver mycket av ledaren. Sea Kayak Leader är en hög nivå som kräver stor träningsinsats och även 2-4 resor till Wales innan man är klar för assessment. Även om insatsen är stor så är också belöningen det.

Läs mer

Anmälan

Om du vill anmäla ditt intresse för att börja träna för Sea Kayak Leader eller har frågor, kontakta oss på info@escapeoutdoors.se.

Kursens innehåll och svårighetsgrad motsvarar eller överstiger:

  • EPP nivå RÖD
  • Briish Canoeing Coastal Sea Kayak Award
  • ISKGA fundamentals 2
British Canoeing Personal Performance Award Logo

Elevutlåtande:

Kursen var enormt utvecklande för mig som paddlare. De två kursdagarna var lärorika samt fulla av paddling, diskussioner och skratt. Bra upplägg med teori och praktik varvat med varandra, med allt från paddlingsteknik till räddningsövningar och navigering. Kursen har gett mig ett ökat självförtroende vad gäller paddlingen, både för att kunna bege mig ut ensam och för att kunna fungera som en ansvarstagande, bidragande medlem i en grupp.