Logga in:
Mareldspaddling i kajak på Escape Outdoors

Escape Outdoors ligger alldeles i kanten av Göteborgs södra skärgård men vi arrangerar turer på andra vackra och spännande platser också.

Tur med guide

Följ med oss på kajaktur! Vi har många års erfarenhet av att leda stora och små grupper till fina upplevelser utomhus. Vi anpassar alltid turmål och svårighetsgrad efter gruppdeltagere och väder. Följ med på någon av de turer vi annonserar här, eller låt oss arrangera en tur speciellt dig och dina vänner på en dag som passar er.

Guidad kajaktur Mareldspaddling i torrdräkt Företagspaddling

Tur med guide

För närvarande finns inga upplagda aktiviteter i denna kategori. Föreslå gärna ett datum som passar dig på info@escapeoutdoors.se så är chansen god att vi väljer just den dagen när vi lägger ut tillfällen.

Kajaktur

Tur med guide är till för dig som under trygg ledning vill känna på hur det är att paddla kajak. Vi startar med instruktioner om kajaken och övrig utrustning på land. En guide följer sedan med ut på turen. I lugnt tempo paddlar vi runt de närmaste öarna i skärgården och rastar i någon mysig vik.

Du behöver ingen tidigare kajakvana när du kommer till oss och vi har kunder i alla åldrar. Vi hjälper dig tillrätta med en stabil kajak och nödvändig utrustning. Klä dig som för rask promenad under rådande väder. Tag gärna med extra ombyte, förvarat någorlunda vattentätt, tex i en plastpåse.

Under den del av året då det är kallt i vattnet ingår lån av torrdräkt, paddelhandskar och neoprenskor!

För alla

Du är välkommen att boka dig på alla annonserade turer.

Du hinner få ett par fina timmar efter jobbet eller en ledig dag, under trygg ledning av en eller flera av våra duktiga guider och i gott sällskap av likasinnade.

På våra kajakturer ingår kajakhyra. I kajakhyran ingår även paddel, flytväst och sittbrunnskapell. De som paddlar hjälps åt att bära kajakerna till och från sjösättningen samt att skölja och torka av utrustningen efter bruk. Tid på land för kort genomgång, förberedelser och lite efterarbete ingår i turtiden men vi är effektiva och får ut maximalt med tid på vattnet.

Klä dig som för rask promenad under rådande väder, gärna med slanka skor som tål att vara i vatten. Tag med fika/lunch/middag och extra ombyte, gärna i vattentät förvaring.

Privatguidning

Vi erbjuder 3-timmars guidad tur i privatgrupp för 1-3 personer. Priset är 2495.- för 1 pers, 1795.- pp vid 2 pers och 1495.- pp vid 3 pers. Ni väljer då tid, dag och ambitionsnivå helt fritt. Vårt fyskrav gäller inte för privatgrupp. För privatguidning med 1 paddlare erbjuder vi också turen i dubbelkajak med instruktör som så önskas.

För företag/grupper om minst 5 personer

Är ni en grupp på minst fem personer kan vi guida en tur som vi tillsammans kommer överens om när den skall ske, hur den skall se ut och vad som skall ingå.

Vi lämnar gärna förslag på hur er tur kan se ut beroende på önskemål och förutsättningar.

Pris per person är 795.-, inklusive guide och utrustning.

Turer under den kyligare delan av året.

Den bästa delen av året om du frågar oss. Tyst och lugnt på havet. Klart, kallt och vackert vatten. Upptäck paddlingen under höst, vinter och vår med oss!

Under denna tid ingår alltid hyra av torrdräkt i turpriset. Dräkterna vi använder är de bästa på markanden och mycket säkra och bekväma. Klä dig i ett syntet eller ullunderställ under dräkten så håller du dig varm och bekväm. Vi har neoprenskor som du kan låna för att ha utanpå dräkten.

På filmen nedan ser du när Emelie tar på sig en av våra torrdräkter.

Har du tillräcklig styrka och flexibilitet för att kajakpaddling skall bli kul för dig?

Det krävs en viss grundfysik för att upplevelsen skall bli behaglig och rolig. Du behöver absolut inte vara vältränad men viss styrka och flexibilitet är nödvändig för en positiv upplevelse.

På filmen nedan ser du Johan göra ett par enkla "övningar". Titta på filmen och prova själv. Om du klarar dessa övningar så tror vi att du kommer att få en positiv upplevelse av kursen. Om övningarna är svåra eller omöjliga så är risken stor att du också kommer att tycka att kajakpaddling är jobbigt och svårt.

Välkommen ut på tur med oss!

Var hålls aktiviteten?

Vi utgår från vårt center på Önnereds brygga utanför Göteborg.

Information om hur du bäst hittar till oss:

Bilingual courses

Vem leder turen?

Våra guider är duktiga lokala paddlare som känner till vår del av skärgåden mycket väl. Alla våra ledare har dessutom relevant utbildning inom ledarskap och första hjälpen.

Vill du lära dig mer om paddelteknik så ger vår guide dig gärna sina bästa tips.

Språk

Vi guidar på svenska eller engelska beroende på vilka deltagare som är med.

Biligual courses

Vi har tillgång till tysktalande guider för gruppbokningar.

Vad tycker våra kunder?

Utmärkt ledare, lugnt och säkert.

Ett JÄTTETACK till Johan som på extremt kort varsel ställde upp på guidad tur för mina italienska vänner . Det blev en fantastisk dag och vi är alla såååå nöjda !

Toppen! Vår härligt glada och inspirerande guide Stefan tog oss tryggt med på en kvällstur anpassad efter (obefintlig) erfarenhet och rådande vind. Efter tre timmar var det som om vi aldrig gjort annat och vi längtar redan tillbaka till kajaken.