Logga in:

Mareld är notoriskt svårt att fånga på bild. Inget slår det i alla fall live.

Mareld är plankton som lyser upp när det påverkas av en plötslig rörelse, till exempel en vattendroppe, en fisk som simmar, eller, till vår glädje, en paddel eller hand som rör sig i vattnet.

Mareldstur

Paddla i mörker - är inte det läskigt? Nej då inte alls. Efter en kort stund i mörkeret skärps synen och dina övriga sinnen. Är det inte kallt då? Precis som all annan uteaktivitet så handlar det om rätt utrustning. Torrdräktshyra ingår under de tider på året då vattentemperaturen kräver detta och går annars alltid att hyra till på våra turer. Klä dig någorlunda varmt innanför denna så kommer du att trivas på turen oavsett temperatur. Under hösten innan teperaturen i havet blir kallt på riktigt använder vi ibland våtdräkt istället.

Mareld är något vi själva aldrig tröttnar på att uppleva från kajak. Det grönaktiga, klara glittret i vattnet är vackert att titta på varifrån som helst, och rent sagolikt att uppleva i en kajak. Du sitter mitt i skådespelet och kan framkalla de mest spektakulära ljuseffekter med paddeln, lite vattenstänk, eller med handen. Ibland kan till och med kajakens bogvåg lysa upp som en stor pil i havets eget stjärnljus.

Har vi inte turen (eller skickligheten) att se någon mareld njuter vi av natten och övar lite mörkernavigering. Både roligt och nyttigt! Det här är en tur för alla nivåer, alla som suttit i en havskajak tidigare är välkomna att följa med. Tag med egen fika, pannlampa (om du har) och ombyte (för säkerhets skull).

Mareld/natt (kajak)

För närvarande finns inga upplagda aktiviteter i denna kategori. Föreslå gärna ett datum som passar dig på info@escapeoutdoors.se så är chansen god att vi väljer just den dagen när vi lägger ut tillfällen.

Under sensommar, höst och vinter anordnar vi Mareldsturer. Turen är upplagd som en Tur med guide. Alla som suttit i en havskajak förut är välkomna att följa med.

Klä dig som för rask promenad under rådande väder, gärna med slanka skor som tål att vara i vatten. Ta med fullständigt ombyte och fika, gärna i vattentät förvaring. Ta gärna med pannlampa om du har, eller ficklampa.

Välkommen!

Har du frågor eller önskemål?

Skicka ett meddelande till info@escapeoutdoors.se