Logga in:

När vattenvanan kommer lär man sig tekniken snabbt.

Roll/bassäng, fortsättning

Fortsättningskursen är en naturlig fortsättning för dig som redan har en roll och vill jobba vidare med den eller lära dig fler varianter. Vi har kunskapen och metoderna för att ta dig vidare.

Våra instruktörer har egen erfarenhet av att använda eskimåsväng i skarpa situationer, i hör och turbulent sjö och till och med i tävlingssammanhang(Ja eskimåsväng finns som tävlingsform!) Vi delar gärna med oss av denna kompetens till dig.

Roll/bassäng, fortsättning

Aktuella tillfällenBeskrivningPris
Lö 24 mar – Sö 25 marFortsättningskurs - eskimåsväng i bassäng2300.-Läs mer / Boka

Är ni flera som vill deltaga i denna aktivitet men inte kan någon av ovanstående datum? Hör av er via mail så försöker vi lösa det!

Fler datum publiceras efterhand.

»Fortsättningskursen är för dig som har en roll, bra eller dålig, och vill få den att funka oftare, lättare och bättre«

Mer om kursen

Har du redan gått bassängkurs hos oss, eller har motsvarande färdigheter, har vi med denna kursen nya utmaningar för dig. Bland moment finns:

  • Att rädda en misslyckad roll
  • Roll med konstgjorda hinder
  • Olika typer av rollar
  • Rollar med grönlandspaddel
  • Handroll
  • Balance brace
  • Fri träning
  • mm

Förutom att fortsätta att slipa på det du kan sedan tidigare finns det på fortsättningskursen stora möjlighet att själv välja vilka nya saker du vill lära dig. Om du har svårt att välja har vi förslag på nya övningar och rollar av alla möjliga slag och våra kunniga och trevliga instruktörer finns på plats och hjälper dig att komma vidare.

Ofta hamnar så småningom tonvikten på rollar på grönländskt vis, med eller utan grönlandspaddel, med kastträ (norsaq) eller bara en tom hand. Här är möjligheterna nästan obegränsade och vattenvana, koordination och vighet sätts på prov när upptäckarlusten och rollglädjen slår till. Det är helt enkelt oförskämt roligt – och mycket utvecklande.

Med en större repertoar kommer du också att kunna manövrera bättre och känna större trygghet på sjön i din vanliga paddling, vilket öppnar för både nya paddlingsmöjligheter och högre säkerhet. Lite komprimerat, men förmodligen sant: om du har lärt dig rolla på rätt sätt behöver du troligen göra det mer sällan, men gör det gärna oftare.

Man kan absolut gå fortsättningskursen direkt efter grundkursen. Många går fortsättningskursen flera gånger, man lär sig snabbt grunderna men blir aldrig fullärd. Mer information om kuren finns under respektive kurstillfälle.

Vill du ge bort kursen som ett presentkort?

Du kan ge bort en kurs med våra presentkort.

Har du frågor?

Skicka gärna ett meddelande till oss på info@escapeoutdoors.se.