Logga in:

Introduktionskurs havskajak

Denna kurs riktar sig till dig som vill prova på havskajakpaddling, lära dig grundläggande teknik och få reda på hur du kan paddla både säkert och bekvämt.

Under kursdagen kommer du att få öva på en rad tekniker. Du kommer även att få möjligheten att prova på kapsejsning och att simma in kajaken till land. Vi demonstrerar självräddning och du får även testa detta om du vill.

När du anmäler dig till kursen får du en länk till vår introduktionsfilm där hela kursinnehållet beskrivs. Se filmen en eller flera gånger innan kursdagen.

Vi använder marknadens bästa utrustning och kursinnehållet är noga matchat mot internationella normer. Våra instruktörer är alla hängivna paddlare med solid instruktörsutbilning för att ge dig en så rolig och lärorik kursdag som möjligt.

Efter kursdagen kommer du att veta om kajakpaddling är något för dig.

Kursen kostar 1795.- och är 5 timmar.

Introduktionskurs havskajak

För närvarande finns inga upplagda aktiviteter i denna kategori. Föreslå gärna ett datum som passar dig på info@escapeoutdoors.se så är chansen god att vi väljer just den dagen när vi lägger ut tillfällen.

Minsta antal deltagare för denna kurs är av praktiska skäl tre. Om det nära kursstart endast är du eller en till som är anmälda kommer vi att erbjuda dig andra tillfällen. Om inget av dessa passar dig får du kursavgiften i retur. Övriga bokningsregler finns på sidan där du bokar din kurs.

Mer om kursdagen

Kursen är en bra start för dig som vill börja paddla havskajak. Under kursdagen kommer du att lära dig många användbara tekniker.

Moment som ingår i kursen:

  • Ergonomi och teknik för hantering av kajaken på land
  • Grundläggande manövrering av kajaken
  • I och urstigning på olika strandtyper
  • Hur du gör riskbedömning vid kajakpaddling
  • Medvetenhet och förhållningssätt till annan sjötrafik

Efter kursen

Efter kursen har du det minimum av information, färdighet och kunskap som vi kräver för medlemskap i vår club. Du klarar nu att använda utrustningen på ett sätt så att varken kajaker, paddlar eller du själv tar skada. Du kan även ta bra beslut när det gäller vägval med tanke på årstid, väder och vind. Läs mer om fördelarna med att paddla med andra i vår club. Vi rekommenderar även vår självräddningskurs och fortsättningskurs.

Har du tillräcklig styrka och flexibilitet för att kajakpaddling skall bli kul för dig?

Det krävs en viss grundfysik för att upplevelsen skall bli behaglig och rolig. Du behöver absolut inte vara vältränad men viss styrka och flexibilitet är nödvändig för en positiv upplevelse.

På filmen nedan ser du Johan göra ett par enkla "övningar". Titta på filmen och prova själv. Om du klarar dessa övningar så tror vi att du kommer att få en positiv upplevelse av kursen. Om övningarna är svåra eller omöjliga så är risken stor att du också kommer att tycka att kajakpaddling är jobbigt och svårt.

Har du frågor?

Skicka gärna ett meddelande till oss på info@escapeoutdoors.se.

Vad tycker våra kunder?

Tre mycket kompetenta instruktörer (Stefan, Emelie och Hans), ett väldigt bra upplägg och bra övningar. Kamraträddning och även soloräddning gör att jag nu känner mig tillräckligt säker för att kunna åka ut med någon och fortsätta öva på både paddling och räddning. Rekommenderas starkt till dig som är total nybörjare men även dig som paddlat lite och vill känna dig säkrare om olyckan skulle vara framme.

Är jättenöjd med paddlingskursen och kommer säkert gå fortsättningen så småningom. Mats var en jättebra ledare och väldigt lugn och pedagogisk. Så grymt roligt att fajtas med vågorna och lära sig hantera kajaken på ett ännu bättre sätt, trilla i vattnet och hjälpa varandra att tömma kajak och komma i den igen. Många tips och bra känsla gav det. Tack för det!! Kan varmt rekommendera denna grundkurs i Kajaking.

Riktigt rolig & nyttig kurs! Instruktören gick lugnt och sakligt igenom alla grunder, teori och praktiskt, och var öppen för frågor. Vädret för ändamålet "perfekt", regn och 6-8 m/s vind. Blev riktigt taggad - tack så mycket för en bra kurs!

Kursens innehåll och svårighetsgrad motsvarar eller överstiger:

  • EPP nivå gul
  • British Canoeing Discover Award
Bilingual courses

Var hålls aktiviteten?

Vi utgår från vårt center på Önnereds brygga utanför Göteborg.

Information om hur du bäst hittar till oss:

Bilingual courses

Vem leder kursen?

Våra glada och trevliga kursledare har förutom vår interna utbildning även alla certifierade genom BC, ISKGA eller motsvarande.

Vår instruktörsutbildare Johan Wagner är Sveriges kanske mest meriterade utbildare inom havskajakpaddling.

Hela vår kursverksamhet är grundad i ett levande intresse och glädje över att lära ut havskajakpaddling.

Kursspråk

Våra kurser hålls på svenska eller engelska beroende på vilka deltagare som är med.

Bilingual courses