Logga in:

Har du gått en bra grundkurs eller paddlat länge på egen hand så är detta kursen för dig.

Kursens innehåll och svårighetsgrad motsvarar eller överstiger:

  • EPP nivå BLÅ
  • Brittish Canoeing 3 Star Sea
  • ISKGA fundamentals 2

Elevutlåtande:

Kursen var enormt utvecklande för mig som paddlare. De två kursdagarna var lärorika samt fulla av paddling, diskussioner och skratt. Bra upplägg med teori och praktik varvat med varandra, med allt från paddlingsteknik till räddningsövningar och navigering. Kursen har gett mig ett ökat självförtroende vad gäller paddlingen, både för att kunna bege mig ut ensam och för att kunna fungera som en ansvarstagande, bidragande medlem i en grupp.

British Canoeing 3 Star Sea - en fortsättningskurs

Med denna kurs öppnar du dörren för en värld av spännande upplevlser i havskajak. Under kursveckan utvecklar du färdigheter och kunskap som gör dig till en kompetent, säker och stark paddlare. Det är 5 intensiva dagar där du kommer att lära dig alla viktiga aspekter av havskajakpaddling, så som: navigation, paddelteknik, turplanering, incidenthantering, manövrering, paddling i sjögång, överfarter mm. Du får strukturerad feedback och skräddarsydda uppgifter och övningar för att du skall utvecklas maximalt. En assessment av dina färdigheter pågår under hela veckan och om du bedöms klar på fredagen åker du hem med ett British Canoeing 3 Star Sea certifikat.

Kursen kostar 8995.- och är ca 40 timmar under fem heldagar. I kursveckan ingår både navigationskursen (Navigation - 3 Star Sea) och Assessment. Vi förlägger dagarna på olika områden beroende på väder för att kunna erbjuda så många sorters miljöer som möjligt. Vi kommer att göra minst en lång dagstur till Nidingen, Tistlarna, Vinga eller annan exponerad del av vår kust.

Vad innebär "3 Star"?

Målet med denna kurs är att du skall kunna agera som en kompetent del av en grupp i förhållanden upp till sea state 3. Detta innebär att du fortfarande skall kunna rolla, rädda, bogsera och navigera trots att det är sjögång.

Titta på filmklippet nedan. Under kursen kommer vi gradvis att öka svårighetsgraden och målet är att bli bekväm i det som heter "Sea State 3"(se 10 min in i filmen). Våghöjden är ca 1,2m. På denna nivå vill vi även hitta förhållanden där man vid något enstaka tillfälle behöver tex ett lågt stöd.

Varför sikta mot att bli BC 3 Star?

Med relevanta färdigheter blir du en stark del av en grupp och du kan vara med och bidra på en grupptur som är lite mer krävande. En grupp med paddlare som har kunskap och färdigheter att lösa uppgifter tillsammans har möjlighet att uppleva exponerade, vackra och utmanande paddelvatten och samtidigt minimera de onödiga riskerna. Känslan över att vara ett bra "team" där alla har möjlighet att bidra är fantastisk. Se filmklippet nedan för exempel på en fin tur vi gjort nyligen med en grupp som jobbar med sin BC 3 star.

Läs mer

British Canoeing 3 Star Sea - en fortsättningskurs

Aktuella tillfällenBeskrivningPris
Må 17 sep – Fr 21 sepBritish Canoeing 3 Star Sea - en 5 dagars fortsättningskurs8995.-Läs mer / Boka

Är ni flera som vill deltaga i denna aktivitet men inte kan någon av ovanstående datum? Hör av er via mail så försöker vi lösa det!

Fler datum publiceras efterhand.

Minsta antal deltagare för denna kurs är av praktiska skäl tre. Om det nära kursstart endast är du eller en till som är anmälda kommer vi att erbjuda dig andra tillfällen. Om inget av dessa passar dig får du kursavgiften i retur. Övriga bokningsregler finns på sidan där du bokar din kurs.

Har du frågor?

Skicka gärna ett meddelande till oss på info@escapeoutdoors.se.