Logga in:

Har du gått en bra grundkurs eller paddlat länge på egen hand så är detta kursen för dig.

Kursens innehåll och svårighetsgrad motsvarar eller överstiger:

  • EPP nivå BLÅ
  • British Canoeing 3 Star Sea
  • ISKGA fundamentals 2

Elevutlåtande:

Kursen var enormt utvecklande för mig som paddlare. De två kursdagarna var lärorika samt fulla av paddling, diskussioner och skratt. Bra upplägg med teori och praktik varvat med varandra, med allt från paddlingsteknik till räddningsövningar och navigering. Kursen har gett mig ett ökat självförtroende vad gäller paddlingen, både för att kunna bege mig ut ensam och för att kunna fungera som en ansvarstagande, bidragande medlem i en grupp.

British Canoeing 3 Star Sea - en fortsättningskurs

Resan mot fortsättningsnivån “3 Star Sea” är spännande och du kommer att ta din kajakpaddling till en ny nivå. Alla kurser förutom grundkursen är delar av pusslet som till slut kan resultera i en certifiering. Kursdagarna behöver vävs samman med egen träning både själv och i grupp för att nå fram till målet. Vi hjälper dig med en skräddarsydd plan som passar ditt liv för övrigt. Siktar du inte mot en certifiering så går det natuligtvis bra att ta enstaka kursdagar och lära sig mycket på dessa. Har du redan gått en grundkurs så är detta rätt nivå för dig.

Under kursdagarna kommer du att lära dig många av de viktigaste aspekterna av havskajakpaddling, så som: navigation, paddelteknik, turplanering, incidenthantering, manövrering, paddling i sjögång, överfarter mm. Du får strukturerad feedback och skräddarsydda uppgifter och övningar för att du skall utvecklas maximalt.

När vi(eller du) tycker att du är redo för assessment så planerar vi in en heldag för detta. Lyckas du åker du hem med ett British Canoeing 3 Star Sea certifikat.

Vad innebär Sea Kayak Award?

Målet med denna kurs är att du skall kunna agera som en kompetent del av en grupp i förhållanden upp till sea state 3. Detta innebär att du fortfarande skall kunna rolla, rädda, bogsera och navigera trots att det är sjögång.

Titta på filmklippet nedan. Under kursen kommer vi gradvis att öka svårighetsgraden och målet är att bli bekväm i det som heter "Sea State 3"(se 10 min in i filmen). Våghöjden är ca 1,2m. På denna nivå vill vi även hitta förhållanden där man vid något enstaka tillfälle behöver tex ett lågt stöd.

Varför sikta mot att ta Sea Kayak Award?

Med relevanta färdigheter blir du en stark del av en grupp och du kan vara med och bidra på en grupptur som är lite mer krävande. En grupp med paddlare som har kunskap och färdigheter att lösa uppgifter tillsammans har möjlighet att uppleva exponerade, vackra och utmanande paddelvatten och samtidigt minimera de onödiga riskerna. Känslan över att vara ett bra "team" där alla har möjlighet att bidra är fantastisk. Se filmklippet nedan för exempel på en fin tur vi gjort nyligen med en grupp som jobbar med sin BC 3 star.

Läs mer

British Canoeing 3 Star Sea - en fortsättningskurs

För närvarande finns inga upplagda aktiviteter i denna kategori. Föreslå gärna ett datum som passar dig på info@escapeoutdoors.se så är chansen god att vi väljer just den dagen när vi lägger ut tillfällen.

Minsta antal deltagare för denna kurs är av praktiska skäl tre. Om det nära kursstart endast är du eller en till som är anmälda kommer vi att erbjuda dig andra tillfällen. Om inget av dessa passar dig får du kursavgiften i retur. Övriga bokningsregler finns på sidan där du bokar din kurs.

Har du frågor?

Skicka gärna ett meddelande till oss på info@escapeoutdoors.se.