Logga in:
Kajaktur med guide på Escape Outdoors i Önnered

Escape Outdoors ligger alldeles i kanten av Göteborgs södra skärgård men vi arrangerar turer på andra vackra och spännande platser också.

Paddla på tur med guide

För dig som inte paddlat tidigare, inte har någon egen kajak eller vill ut med vänner (kollegor /kunder /familjen…) har vi paddelturer med guide. Med guidens hjälp bekantar du dig med utrustningen och får värdefulla tips när det gäller paddelteknik och manövrering som annars tar lång tid att komma på själv. Följ med på en av våra planerade Tur med Guide, eller låt oss arrangera en tur speciellt för att passar dig och dina vänner. Vår guide säkerställer att alla får ut mest möjligt av turen samt att turen blir intressant, spännande och säker.

Paddling i södra skärgården

För närvarande finns inga upplagda aktiviteter i denna kategori. Föreslå gärna ett datum som passar dig på info@escapeoutdoors.se så är chansen god att vi väljer just den dagen när vi lägger ut tillfällen.

Tur med guide är till för dig som under trygg ledning vill känna på hur det är att paddla kajak. Vi startar med instruktioner om kajaken och övrig utrustning på land. En guide följer sedan med ut på turen. I lugnt tempo paddlar vi runt de närmaste öarna i skärgården och rastar i någon mysig vik.

Du behöver ingen tidigare kajakvana när du kommer till oss och vi har kunder i alla åldrar. Vi hjälper dig tillrätta med en stabil kajak och nödvändig utrustning. Klä dig som för rask promenad under rådande väder. Tag gärna med extra ombyte, förvarat någorlunda vattentätt, tex i en plastpåse.

För alla

Du är välkommen att boka dig på någon av de annonserade turerna i listan ovan. En annonserad tur varar i allmänhet omkring 3–4 timmar inklusive tid på land. Du hinner få ett par fina timmar i skärgården efter jobbet eller en ledig dag, under trygg ledning av en eller flera av våra duktiga guider.

Kajakhyra ingår, om inget annat anges, i våra turer. I kajakhyran ingår kajak, paddel, flytväst och sittbrunnskapell. De som paddlar hjälps åt att bära kajakerna till och från sjösättningen samt att skölja och torka av utrustningen efter bruk. Tid på land för genomgång, förberedelser och efterarbete ingår i turen.

Klä dig som för rask promenad under rådande väder, gärna med slanka skor som tål att vara i vatten. Tag med fika/lunch/middag och extra ombyte, gärna i vattentät förvaring.

Privatguidning

Vi erbjuder 3-timmars guidad tur i privatgrupp för 1-3 personer. Priset är 2495.- för 1 pers, 1795.- pp vid 2 pers och 1495.- pp vid 3 pers. Ni väljer då tid, dag och ambitionsnivå helt fritt. Vårt fyskrav gäller inte för privatgrupp. För privatguidning med 1 paddlare erbjuder vi också turen i dubbelkajak med instruktör som så önskas.

För företag/grupper om minst 5 personer

Är ni en grupp på minst fem personer kan vi guida en tur som vi tillsammans kommer överens om när den skall ske, hur den skall se ut och vad som skall ingå.

Vi lämnar gärna förslag på hur er tur kan se ut beroende på önskemål och förutsättningar.

Pris per person är 795.-, inklusive guide och utrustning.

Priset gäller turer om cirka 3 timmar där vi utgår från och återvänder till Escape Outdoors lokaler i Önnered och ni har med er egen förtäring. Vill ni lägga till en extra timma för tex grillning och bad så tillkommer 150.- pp

Idéer och prisförslag för andra turer, längre eller med annat innehåll, på annan plats eller med andra inslag, lämnar vi gärna på förfrågan.

Mat

Vi hjälper er gärna med mat till er grupptur. Vi erbjuda:

  • Rejäl baguett med mycket pålägg, mineralvatten, kaffe och kaka. 130.-/person
  • Pytt i panna med rödbetor, gurka, mineralvatten, bröd smör ost, kaffe och kaka: 260.- /person

Välkommen ut på tur med oss!

Var hålls aktiviteten?

Vi utgår från vårt center på Önnereds brygga utanför Göteborg.

Information om hur du bäst hittar till oss:

Bilingual courses

Vem leder turen?

Våra guider är duktiga lokala paddlare som känner till vår del av skärgåden mycket väl. Alla våra ledare har dessutom relevant utbildning inom ledarskap och första hjälpen.

Vill du lära dig mer om paddelteknik så ger vår guide dig gärna sina bästa tips.

Språk

Vi guidar på svenska eller engelska beroende på vilka deltagare som är med.

Bilingual courses

Vi har tillgång till tysktalande guider för gruppbokningar.

Vad tycker våra kunder?

Utmärkt ledare, lugnt och säkert.

Ett JÄTTETACK till Johan som på extremt kort varsel ställde upp på guidad tur för mina italienska vänner . Det blev en fantastisk dag och vi är alla såååå nöjda !

Toppen! Vår härligt glada och inspirerande guide Stefan tog oss tryggt med på en kvällstur anpassad efter (obefintlig) erfarenhet och rådande vind. Efter tre timmar var det som om vi aldrig gjort annat och vi längtar redan tillbaka till kajaken.